Průvodce výberem materiálu pre prípravu jedál

Milí fanúšikovia panvíc,

V diskusiách o hrncoch a panviciach sa často objavuje téma materiálov, povrchových úprav a toho, čo je zdravé, škodlivé, vhodné a nevhodné.
Jednotliví výrobcovia často vyvíjajú a propagujú svoje vlastné nátery, vymýšľajú stále nové názvy a roztáčajú kolesá marketingu, aby si získali zákazníkov. Je toho príliš veľa a bežný používateľ, ktorý si kuchynský riad kupuje len príležitostne, sa v ňom nevie zorientovať.
Preto sme pripravili nový seriál o výbere materiálov na varenie. Prejdeme si postupne všetky materiály, s ktorými sa môžete v kuchyni stretnúť, a popíšeme ich základné výhody a nevýhody.

Postupne spomenieme:

    hliník
    nepriľnavý hliník
    oceľ
    oceľ s nepriľnavým povlakom
    meď
    železo
    kamenina
    porcelán
    liatina
    sklo
    silikón

A ďalšie...
 
Náš seriál čerpá najmä z materiálov ANDID (Talianska národná asociácia dietológov, www.andid.it), ktoré vznikli s podporou Inštitútu verejného zdravia Florentskej univerzity.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)