Doprajte svojmu riadu starostlivosť, ktorú si zaslúži
Výrobky neprehrievajte. Panvicu zahrievajte postupne, pretože tak sa lepšie zachová nepriľnavý účinok povrchu. Pri opakovanom prehrievaní na vysokej teplote môže panvica postupne stratiť svoj nepriľnavý účinok a jedlo sa začne pripaľovať. 

Môžete variť s tukom alebo bez neho. Ak chcete smažiť na tuku, odporúčame použiť prepustené maslo alebo repkový olej. Tieto tuky majú vysoký obsah nenasýtených tukov, vďaka čomu sú vhodné najmä na vyprážanie, pretože sa na povrchu nepripaľujú. Nepoužívajte olej v aerosólovom spreji, pretože môže poškodiť nepriľnavý povrch výrobku.
Uvarené potraviny neukladajte do nepriľnavého riadu. Kuchynský riad je určený na varenie a nie na skladovanie nespotrebovaných potravín. Najmä kyslé potraviny, ako sú paradajky, kapusta, cibuľa atď., nepôsobia na povrchu riadu dobre.

Čistenie
Po použití nechajte výrobok vychladnúť a potom ho umyte teplou jarovou vodou. Pripáleniny spôsobené prehriatím alebo zuhoľnatením mastných látok možno odstrániť tak, že výrobok naplníte do ¾ vodou, uvediete do pomalého varu na miernom ohni, pridáte polievkovú lyžicu umývacieho prostriedku (do umývačky riadu alebo práčky, nie na ručné umývanie), varíte 15 minút a opláchnete. Potom výrobok umyte obvyklým spôsobom.
Výrobok musí byť pred odložením vždy čistý.

Hoci výrobca uvádza, že sa môže umývať v umývačke riadu, odporúčame umývať riad podľa vyššie uvedeného popisu. Potom vám vydrží dlhšie. Čistiace prostriedky do umývačky riadu skracujú životnosť nepriľnavého riadu.