Recept na grilované steaky

Vonku už sa začína otepľovať a niektorí už možná rozmýšľajú o grilovaní. No takým šťavnatým steakom sa odoláva ťažko... My vám teraz ukážeme, že si takú dobrotu môžete urobiť sami doma už napríklad tento víkend. Stačí mať dobré mäso a kvalitnú grilovaciu panvicu. Videorecept vám priblíži majiteľ pražskej kuchárskej školy Ola Kala Michal Nikodem.  

Základom receptu je kvalitné mäso, radíme použiť hovädziu sviečkovú. Narezané steaky pre lepšiu chuť obaľte do slaniny a omotajte motúzom. Samozrejme mäso z oboch strán osoľte a posypte čiernym korením. Potom ho vložte na dobre rozpálenú grilovaciu panvicu a z oboch strán opečte. Môžete, ale nemusíte na opečenie použiť olej, povrch je nelepivý, takže nehrozí žiadne pripaľovanie. Pretože používaná grilovacia panvica Portofino má antikorovú rúčku, bez obáv ju vložte so steakmi do rúry a pri 180 stupňoch dopečte ešte asi 8 minút. K steakom sa bude výborne hodiť bageta, ktorú si do chrumkava opečte na šťave zo steakov. 




back_to_all_news