Chcete niečím netradičným pohostiť návštevu? Alebo rozmýšľate, akú dobrotu pripravíte cez víkend k obedu? S pražským šéfkuchárom Michalom Nikodemom sme v kuchárskej škole Ola Kala pre vás natočili videorecept na prípravu mäsových guliek, ktoré sú obalené v mandliach.
Čo budete potrebovať? Mleté mäso z morky, soľ, čierne korenie, múku, vajce, lupienky mandlí, olej a fritovací hrniec.
Ako môžete vidieť na dole priloženom videu, postup je veľmi ľahký. Z osoleného a okoreneného mäsa vytvarujte rovnako veľké guľky s priemerom asi 3 cm. Tie obalíte v múke, vajíčku a lupienkoch mandlí. Potom ich položíte do sita fritovacieho hrnca a sito ponoríte do rozpáleného oleja. Vysmážajte asi 8 až 10 minút. Ku guľkám je dobrá štiplavá omáčka. Ak ich podávate k obedu, hodí sa zemiaková kaša.
Ešte chceme upozorniť, že fritovací hrniec Ballarini sa používa aj k bežnému vareniu. Jeho sitko odložíme, a máme ďalšiu nádobu na varenie s nelepivým povrchom.