Tlakové hrnce od európskych výrobcov

S tlakovým hrncom uvaríte lacnejšie a rýchlejšie. Tento hrubostenný hrniec totiž umožňuje variť za vyššieho tlaku, než je bežný atmosférický a vďaka tomuto vyššiemu tlaku potom dosiahne vyššie teploty varenia. Konkrétne v číslach to znamená, že pri vyššom tlaku sa jedlo varí zhruba pri 120 °C, pritom teplota varu vody za normálneho tlaku je 100 °C. Vďaka vyššej teplote sa jedlo v tlakovom hrnci uvarí rýchlejšie než v bežnom hrnci, uchová si viacej vitamínov, je šťavnatejšie a zachová si aróma.

A hlavne vďaka rýchlejšiemu vareniu usporíte čas a výdavky za elektrinu. Tu nájdete návod na prácu s tlakovým hrncom.

V našej ponuke nájdete tlakové hrnce s objemom od 3,2 do 12 litrov od spoločností Barazzoni, Magefesa a Fagor, pre ktoré máme potrebné náhradné diely - prevádzkové alebo bezpečnostné ventily a tesnenia.

Poradca


Tlakové hrnce - otázky a odpovede

Tlakové hrnce - otázky a odpovede

Tlakový hrniec je v súčasnosti základným kuchynským vybavením. Hlavnými dôvodmi, prečo si zaobstarať tlakový hrniec, sú príprava jedla v kratšom čase, zdravé stravovanie a úspora peňazí za energiu. Varenie v ňom je jednoduché, stačí dodržiavať určité pokyny.

Pripravili sme pre Vás odpovedi na Vaše najčastejšie otázky.