Panvice na indukciu

Indukčné varenie a indukčný riad
Medzi výhody indukčného varenia patrí veľmi rýchly ohrev, lepšia účinnosť prenosu tepla, rovnomerný ohrev a lepšia kontrola ohrevu.
Indukčné varné dosky sa tiež oveľa ľahšie čistia, pretože ich povrch je rovný a hladký.
Okrem toho sa jedlo na povrchu varnej dosky nepripaľuje, pretože povrch je takmer studený. Vďaka tomu je indukčné varenie bezpečnejšie, napríklad v rodinách s malými deťmi.
Nevýhodou je potreba používať riad z magnetických materiálov. Riad vyrobený z medi alebo hliníkových zliatin má oveľa lepšie tepelné vlastnosti ako riad vyrobený z ocele.Z tohto dôvodu sa indukčný riad najčastejšie vyrába so „sendvičovým“ dnom zloženým z vrstiev nehrdzavejúcej ocele, medzi ktorými je vložená doska z bežnej ocele. Prípadne sa kombinuje oceľ a hliník.

V našej ponuke nájdete iba výrobky európskych overenej výrobcom s dlhou tradíciou Scanpan (Dánsko) či Ballarini (Taliansko), ktorí majú technológiu výroby výborne zvládnutú.

Takto vám môžeme garantovať, že budete variť úsporne, bezpečne a s radosťou.

Na indukčné varenie môžete použiť z našej ponuky také smaltovaný riad Metalac a a všetky tlakové hrnce.

Poradca

Aký riad nakúpiť na indukčnú dosku?

Aký riad nakúpiť na indukčnú dosku?

Pri varení na indukcii je nutné používať riad so špeciálnym dnom. Poznáte ho jednoducho pomocou testu s magnetom.

Podrobnosti sa dočítate v našom článku.