Panvice na indukciu - Odporúčaný priemer varnej dosky v cm - 21
Indukčné varenie a indukčný riad
Medzi výhody indukčného varenia patrí veľmi rýchly ohrev, lepšia účinnosť prenosu tepla, rovnomerný ohrev a lepšia kontrola ohrevu.
Indukčné varné dosky sa tiež oveľa ľahšie čistia, pretože ich povrch je rovný a hladký.
Okrem toho sa jedlo na povrchu varnej dosky nepripaľuje, pretože povrch je takmer studený. Vďaka tomu je indukčné varenie bezpečnejšie, napríklad v rodinách s malými deťmi.
Nevýhodou je potreba používať riad z magnetických materiálov. Riad vyrobený z medi alebo hliníkových zliatin má oveľa lepšie tepelné vlastnosti ako riad vyrobený z ocele.Z tohto dôvodu sa indukčný riad najčastejšie vyrába so „sendvičovým“ dnom zloženým z vrstiev nehrdzavejúcej ocele, medzi ktorými je vložená doska z bežnej ocele. Prípadne sa kombinuje oceľ a hliník.
V našej ponuke nájdete iba výrobky európskych overenej výrobcom s dlhou tradíciou Scanpan (Dánsko) či Ballarini (Taliansko), ktorí majú technológiu výroby výborne zvládnutú.
Takto vám môžeme garantovať, že budete variť úsporne, bezpečne a s radosťou.
Na indukčné varenie môžete použiť z našej ponuky také smaltovaný riad Metalac a a všetky tlakové hrnce.


ALBA grilovacia panvica 28x28cm


ALBA panvica 28cm


ALBA panvica 30cm


ALBA panvica 32cm


FERRARA panvica 28cm, s granitovým nelepivým povrchom


FERRARA panvica hlboká 28cm, s granitovým nelepivým povrchom


FERRARA panvica 32cm, s granitovým nelepivým povrchom
Poradca

Aký riad nakúpiť na indukčnú dosku?
Pri varení na indukcii je nutné používať riad so špeciálnym dnom. Poznáte ho jednoducho pomocou testu s magnetom.
Podrobnosti sa dočítate v našom článku.