Recept na jednoduché nekysnuté cesto na pizzu

24.10.2010
Do 280g hladkej múky pridáme dve polievkové lyžice olivového oleja, kávovú lyžičku soli, pol prášku do pečiva a vlažné mlieko. Zmiešame to tak, aby cesto pôsobilo vláčne. Pri rozťahovaní cesta na plech by malo mať snahu sa zmrštiť.

Formu od taliaskeho výrobcu Ballarini potrieme olivovým olejom. Na tenké cesto potom rozotrieme paradajkový pretlak alebo v horšom prípade kečup a na to potom podľa chuti: salámy mäkké alebo tvrdé, zeleninu, ovocie, mäso, cesnak, cibuľu, syry všetkých možných variant, olivy a ďalšie takmer nekonečné varianty podľa Vašich chutí.

V predohriatej rúre potom pečieme pri teplote 220 °C 15-17 minút.
Pokiaľ je dobre spravené cesto, návšteva nespozná rozdiel medzi pizzou z pizzerie a od Vás.






Zoznam aktualít