Panvice s termobodom

Určite už ste sa tiež takto pýtali: je panvica dostatočne rozpálená? Môžem začať vysmážať? Alebo ešte počkám? Niekto hádže do oleja kúsky potraviny, iný to riskne. Výsledkom často býva jedlo nasýtené tukom, pretože sa v oleji kúpe ešte dlho pred tým, než je nutné.

Jak tomu predchádzať? Jednoducho – objednajte si panvicu s termobodom! Ide o šikovnú vychytávku zabudovanú v rúčke. Za studena má zelenú farbu, avšak pri ohreve na správnu teplotu sa zafarbí do červena. A to je ten signál, kedy môžete bez obáv začať vysmážať. Pri umývaní naopak počkajte až bude termobod opäť zelený. Tým, že nelepivú panvicu na pred umývaním necháte ochladiť, predlžujete jej životnosť. Viac sa o používaní panvíc s termobodom dočítate v našej poradni