Hríbová pizza s cuketovými kvetmi (Kampánia, Taliansko)
Táto hríbmi a cuketovými kvetmi jemne ochutená pizza nepotrebuje žiadne dalšie nákladné ingrediencie, aby si získala vašu priazeň a uznanie. Jej vôna, krehkosť a ľahkosť vás bude lákať zas a znova. Vyskúšajte pôvodný recept z Kampánie, Taliansko.
Doba prípravy a varenia: cca 45 minút
Pre 4 osoby
Ingrediencie na pizza cesto:
40 g kvasnice
500 g hladká múka
560 ml vody
4 lyžice olivového oleja
Soľ
Ingrediencie:
3 strúčiky cesnaku
720 g cuketových kvetov
400 g hríbov
2 lyžice olivového oleja
Soľ
Mleté čierne korenie
400 g Mozzarelly
Postup:
1. K príprave cesta najskôr rozpusťte kvasnice vo vlažnej vode.
2. Zmiešajte múku, vodu, olivový olej a soľ. Pridajte kvasnice a dobre premiešajte. Zakryte misku vlhkou utierkou a položte na teplé miesto na približne 1 1/2 hodiny. Nechajte kynúť a odpočinúť.
3. Predhrejte rúru na 200 °C.
4. Olúpte strúčiky cesnaku. Na veľkej nelepivej panvici osmažte cuketové kvety a hríby spoločne so strúčikmi cesnaku. To všetko na olivovom oleji. Potom strúčiky cesnaku zasa vyberte.
5. Cesto rozprestrite do olivovým olejom vymazanej pečiacej formy, na plech či panvicu, ktorá je vhodná do rúry. Pomúčenými rukami vtlačte cesto až do krajov nádoby.
6. Teraz na cesto rozložte osmažené hríby, cuketové kvety a všetko pokryte tenkými plátkami nakrájanej Mozzarelly.
7. Pečte pizzu v predhriatej rúre na 200 ° na prostrednej koľajnici približne 25 minút. Cesto by malo mať pekne zlatistú farbu. Možno budete musieť cesto dopiecť ešte ďalších 5 minút, aby získalo správne zafarbenie.
8. Pizzu vyberte a ihneď servírujte.