Tlakové hrnce od európskych výrobcov

S tlakovým hrncom uvaríte lacnejšie a rýchlejšie. Tento hrubostenný hrniec totiž umožňuje variť za vyššieho tlaku, než je bežný atmosférický a vďaka tomuto vyššiemu tlaku potom dosiahne vyššie teploty varenia. Konkrétne v číslach to znamená, že pri vyššom tlaku sa jedlo varí zhruba pri 120 °C, pritom teplota varu vody za normálneho tlaku je 100 °C. Vďaka vyššej teplote sa jedlo v tlakovom hrnci uvarí rýchlejšie než v bežnom hrnci, uchová si viacej vitamínov, je šťavnatejšie a zachová si aróma.
A hlavne vďaka rýchlejšiemu vareniu usporíte čas a výdavky za elektrinu. Tu nájdete návod na prácu s tlakovým hrncom.
V našej ponuke nájdete tlakové hrnce s objemom od 3,2 do 12 litrov od spoločností Barazzoni a Magefesa, pre ktoré máme potrebné náhradné diely - prevádzkové alebo bezpečnostné ventily a tesnenia.
























PRACTICA PLUS tesnenie 6 - 8lt, Magefesa
Poradca

Ako variť v tlakovom hrnci?
V článku sa dozviete, na čo nezabudnúť pri používaní tlakového hrnca.