Tlakové hrnce od európskych výrobcov - Objem nádoby v l - 3.5
![Tlakové hrnce od európskych výrobcov - Objem nádoby v l - 3.5](https://panvicky-cz.s16.cdn-upgates.com/_cache/2/3/23ee64169410916936396159318b1509-qualix-tlakovy-hrnec-8lt-magefesa-3.jpg)
S tlakovým hrncom uvaríte lacnejšie a rýchlejšie. Tento hrubostenný hrniec totiž umožňuje variť za vyššieho tlaku, než je bežný atmosférický a vďaka tomuto vyššiemu tlaku potom dosiahne vyššie teploty varenia. Konkrétne v číslach to znamená, že pri vyššom tlaku sa jedlo varí zhruba pri 120 °C, pritom teplota varu vody za normálneho tlaku je 100 °C. Vďaka vyššej teplote sa jedlo v tlakovom hrnci uvarí rýchlejšie než v bežnom hrnci, uchová si viacej vitamínov, je šťavnatejšie a zachová si aróma.
A hlavne vďaka rýchlejšiemu vareniu usporíte čas a výdavky za elektrinu. Tu nájdete návod na prácu s tlakovým hrncom.
V našej ponuke nájdete tlakové hrnce s objemom od 3,2 do 12 litrov od spoločností Barazzoni, Magefesa a Fagor, pre ktoré máme potrebné náhradné diely - prevádzkové alebo bezpečnostné ventily a tesnenia.
![BONITA tlakový hrniec 3,5l 18cm](https://panvicky-cz.s16.cdn-upgates.com/_cache/8/2/82b868e1951aeb0db16e55157bf43cfb-tlakovy-hrnec-barazzoni-3-5l.jpg)
BONITA tlakový hrniec 3,5l 18cm
Poradca
![Ako variť v tlakovom hrnci?](https://panvicky-cz.s16.cdn-upgates.com/_cache/4/b/4b762e865c68c4b2f2edc48d7f3261c7-tmprapl5a.jpg)
Ako variť v tlakovom hrnci?
V článku sa dozviete, na čo nezabudnúť pri používaní tlakového hrnca.
![Tlakové hrnce - otázky a odpovede](https://panvicky-cz.s16.cdn-upgates.com/_cache/1/1/11c6ab527efa54d91db1d14fadf3c006-fagor3a.jpg)
Tlakové hrnce - otázky a odpovede
Tlakový hrniec je v súčasnosti základným kuchynským vybavením. Hlavnými dôvodmi, prečo si zaobstarať tlakový hrniec, sú príprava jedla v kratšom čase, zdravé stravovanie a úspora peňazí za energiu. Varenie v ňom je jednoduché, stačí dodržiavať určité pokyny.
Pripravili sme pre Vás odpovedi na Vaše najčastejšie otázky.