Tlakové hrnce od európskych výrobcov - Výška v cm - 21
S tlakovým hrncom uvaríte lacnejšie a rýchlejšie. Tento hrubostenný hrniec totiž umožňuje variť za vyššieho tlaku, než je bežný atmosférický a vďaka tomuto vyššiemu tlaku potom dosiahne vyššie teploty varenia. Konkrétne v číslach to znamená, že pri vyššom tlaku sa jedlo varí zhruba pri 120 °C, pritom teplota varu vody za normálneho tlaku je 100 °C. Vďaka vyššej teplote sa jedlo v tlakovom hrnci uvarí rýchlejšie než v bežnom hrnci, uchová si viacej vitamínov, je šťavnatejšie a zachová si aróma.
A hlavne vďaka rýchlejšiemu vareniu usporíte čas a výdavky za elektrinu. Tu nájdete návod na prácu s tlakovým hrncom.
V našej ponuke nájdete tlakové hrnce s objemom od 3,2 do 12 litrov od európskych spoločností Barazzoni, Magefesa a Fagor, pre ktoré máme potrebné náhradné diely - prevádzkové alebo bezpečnostné ventily a tesnenia.
FAGOR DUO tlakový hrniec 7,5lt
Poradca
Ako variť v tlakovom hrnci?
V článku sa dozviete, na čo nezabudnúť pri používaní tlakového hrnca.
Tlakové hrnce - otázky a odpovede
Tlakový hrniec je v súčasnosti základným kuchynským vybavením. Hlavnými dôvodmi, prečo si zaobstarať tlakový hrniec, sú príprava jedla v kratšom čase, zdravé stravovanie a úspora peňazí za energiu. Varenie v ňom je jednoduché, stačí dodržiavať určité pokyny.
Pripravili sme pre Vás odpovedi na Vaše najčastejšie otázky.