Ako sa mení náš pohľad na zaváranie?

Dobrý a krásny deň!

jahody, marhule, čerešne, ríbezle... Každý z nás si pamätá tie vône a chute z detstva, stôl plný zrelého ovocia a pripravených pohárov a viečok.

Zaváranie sa dnes vracia v krásnej a trošku novšej podobe. Pôvodné funkcie zavárania sa už vytráca. Väčšinu ovocia a zeleniny máme dostupnú po celý rok a nemáme potrebu vytvárať si zásoby na zimné mesiace. Zavárame menšie množstvo iba pre radosť a potešenie, hľadáme nové netradičné recepty a kombinácie chutí a nechceme používať žiadne dochucovadlá a konzervanty.

 

K tomu všetkému patrí tiež skladovanie potravín často v menších priestoroch a želanie prezentovať výsledky našej práce čo najkrajšie a najelegantnejšie.

Nevyužívané sklo by malo mať ďalšiu funkciu, ktorú oceníme vo chvíli, kedy ho práve nevyužívame na potraviny.

Preto by sme Vám radi predstavili jedinečnú a univerzálnu kolekciu Lock-Eat od talianskeho výrobcu Luigi Bormioli.

 

 

 

 

Vďaka a varte s nami
Pavel Šmíd, majiteľ Pánviček.cz

Súvisiace produkty