Grécky šalát

Je to naozaj skvelý pokrm - len musíte použiť dobrú šťavnatú zeleninu, ktorá má intenzívnu chuť. Grécky šalát nepotrebuje veľa soli, syr Feta býva dostatočne slaný sám o sebe.

Čas prípravy: 15 min.

Ingrediencie pre 2 osoby:

3 stredne veľké paradajky

1 olúpaná uhorka

1 ks hrubostennej papriky

1 ks červenej cibule, na kolieska

čierne olivy 50 g

olivový olej 50 ml extra panenský

syr feta nakrájaný na kocky 150 g

čerstvé oregano jedna odtrhnutá vetvička alebo 1 čajová lyžička sušeného

citrónová šťava podľa chuti

soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Paradajky a uhorky nakrájajte na väčšie kúsky. Papriky zbavte semienok a nakrájajte ich na širšie pásiky, cibuľu nakrájajte na menšie kolieska. Všetku zeleninu a olivy rozdeľte do misiek alebo hlbokých tanierov. Do olivového oleja pridajte citrónovú šťavu a oregano a dobre pretrepte v uzatvárateľnej nádobe. Zmes nalejte na zeleninu, premiešajte a okoreňte podľa vlastnej chuti. Nakoniec pridajte na kocky nakrájaný syr feta. Šalát podávajte vychladený.