Grécky šalát
Je to naozaj skvelý pokrm - len musíte použiť dobrú šťavnatú zeleninu, ktorá má intenzívnu chuť. Grécky šalát nepotrebuje veľa soli, syr Feta býva dostatočne slaný sám o sebe.
Čas prípravy: 15 min.
Ingrediencie pre 2 osoby:
3 stredne veľké paradajky
1 olúpaná uhorka
1 ks hrubostennej papriky
1 ks červenej cibule, na kolieska
čierne olivy 50 g
olivový olej 50 ml extra panenský
syr feta nakrájaný na kocky 150 g
čerstvé oregano jedna odtrhnutá vetvička alebo 1 čajová lyžička sušeného
citrónová šťava podľa chuti
soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Paradajky a uhorky nakrájajte na väčšie kúsky. Papriky zbavte semienok a nakrájajte ich na širšie pásiky, cibuľu nakrájajte na menšie kolieska. Všetku zeleninu a olivy rozdeľte do misiek alebo hlbokých tanierov. Do olivového oleja pridajte citrónovú šťavu a oregano a dobre pretrepte v uzatvárateľnej nádobe. Zmes nalejte na zeleninu, premiešajte a okoreňte podľa vlastnej chuti. Nakoniec pridajte na kocky nakrájaný syr feta. Šalát podávajte vychladený.