Plnená morčacia rolka
Prísady na 4 porcie:
- 600 g morčacích pŕs
- 50 g prepusteného masla a trochu vývaru na podliatie
Na plnku:
- 4 miešané vajcia
- ½ červenej papriky
- 1 nožička klobásy
- 4 plátky syra
- petržlenová vňať
- korenie a soľ
Postup prípravy:
Pripravte si väčší plát umytého a osušeného mäsa. Mäso zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme rozšľahanými vajíčkami, posypeme na kocky nakrájanou červenou paprikou a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Klobásku zabalte do plátkov syra a položte na vajcia. Mäso zvinieme a pevne zviažeme tenkým povrázkom. V hlbšej panvici vhodnej do rúry alebo pekáči rozohrejte maslo a rolku opečte zo všetkých strán do svetlohnedej farby. Zľahka podlejte vývarom. Prikryte pokrievkou a pečte v rúre pri teplote 180 stupňov približne hodinu, pričom občas polievajte výpekom. Podľa chuti môžete na posledných 15 minút pečenia pridať k roláde nakrájanú zeleninu (napr. mrkvu a pór). Upečenú rolku vyberte, odstráňte šnúrku a nakrájajte na porcie. Vzniknutý výpek môžete zjemniť trochou masla. Roládu podávajte so zemiakovou kašou alebo ryžou, ktorú pokvapkajte vypečenou šťavou.