Plnená morčacia rolka

Prísady na 4 porcie:

  • 600 g morčacích pŕs
  • 50 g prepusteného masla a trochu vývaru na podliatie

Na plnku:

  • 4 miešané vajcia
  • ½ červenej papriky
  • 1 nožička klobásy
  • 4 plátky syra
  • petržlenová vňať
  • korenie a soľ

Postup prípravy:

Pripravte si väčší plát umytého a osušeného mäsa. Mäso zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme rozšľahanými vajíčkami, posypeme na kocky nakrájanou červenou paprikou a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Klobásku zabalte do plátkov syra a položte na vajcia. Mäso zvinieme a pevne zviažeme tenkým povrázkom. V hlbšej panvici vhodnej do rúry alebo pekáči rozohrejte maslo a rolku opečte zo všetkých strán do svetlohnedej farby. Zľahka podlejte vývarom. Prikryte pokrievkou a pečte v rúre pri teplote 180 stupňov približne hodinu, pričom občas polievajte výpekom. Podľa chuti môžete na posledných 15 minút pečenia pridať k roláde nakrájanú zeleninu (napr. mrkvu a pór). Upečenú rolku vyberte, odstráňte šnúrku a nakrájajte na porcie. Vzniknutý výpek môžete zjemniť trochou masla. Roládu podávajte so zemiakovou kašou alebo ryžou, ktorú pokvapkajte vypečenou šťavou.