Poctivá cesnaková polievka

Čas prípravy: 30 min.

Suroviny na 4 porcie:

1,5 litra vývaru z údeného mäsa

10 dkg vareného údeného mäsa

1 mrkva

5 dkg chudej paprikovej slaniny (nakrájanej na plátky)

2 zemiaky

1 cibuľa

6 strúčikov cesnaku

bravčová masť

soľ, korenie, majoránka

Na ozdobu:

chlebové krutóny

tvrdý syr


Postup:

Do hrnca dajte lyžicu masti, nechajte ju zohriať, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a 3 strúčiky cesnaku nakrájané na tenké plátky. Uvarené údené mäso nakrájajte na malé kocky a paprikovú slaninu na jemné rezance. Všetko pridajte do základu a nechajte chvíľu odpočívať.

Zemiaky nakrájajte na malé kocky a mrkvu nastrúhajte na jemnom strúhadle. Pridajte do hrnca a zalejte vývarom z údeného mäsa. Varte, kým zemiaky nezmäknú. Nakoniec pridajte 3 strúčiky cesnaku. Polievku môžete dochutiť soľou, korením a majoránkou.

Horúcu cesnakovú polievku podávajte najlepšie v miskách a posypte ju opečenými kockami tvrdšieho chleba a strúhaným syrom. Hotovú polievku so syrom ihneď podávajte.


Všetky pomôcky potrebné na prípravu tejto skvelej polievky nájdete na našej webovej stránke.