Poctivá cesnaková polievka
Čas prípravy: 30 min.
Suroviny na 4 porcie:
1,5 litra vývaru z údeného mäsa
10 dkg vareného údeného mäsa
1 mrkva
5 dkg chudej paprikovej slaniny (nakrájanej na plátky)
2 zemiaky
1 cibuľa
6 strúčikov cesnaku
bravčová masť
soľ, korenie, majoránka
Na ozdobu:
chlebové krutóny
tvrdý syr
Postup:
Do hrnca dajte lyžicu masti, nechajte ju zohriať, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a 3 strúčiky cesnaku nakrájané na tenké plátky. Uvarené údené mäso nakrájajte na malé kocky a paprikovú slaninu na jemné rezance. Všetko pridajte do základu a nechajte chvíľu odpočívať.
Zemiaky nakrájajte na malé kocky a mrkvu nastrúhajte na jemnom strúhadle. Pridajte do hrnca a zalejte vývarom z údeného mäsa. Varte, kým zemiaky nezmäknú. Nakoniec pridajte 3 strúčiky cesnaku. Polievku môžete dochutiť soľou, korením a majoránkou.
Horúcu cesnakovú polievku podávajte najlepšie v miskách a posypte ju opečenými kockami tvrdšieho chleba a strúhaným syrom. Hotovú polievku so syrom ihneď podávajte.
Všetky pomôcky potrebné na prípravu tejto skvelej polievky nájdete na našej webovej stránke.