Rýchle ázijské rezance z woku

Na obľúbené rezance so zeleninou a mäsom nemusíte chodiť len k okienku rýchleho občerstvenia. Ázijská rýchlovka, ktorá je skvelá, keď nie je čas na veľké varenie.  Podľa nášho receptu ju zvládne uvariť aj začiatočník. Potrebujete len kvalitnú panvicu wok.


Suroviny pre 4 osoby:

Potrebujeme: 400 g ryžových plochých rezancov
300 g kuracích stehenných filetov
1 zväzok jarnej cibuľky
1 polovica póru
1 červená paprika
3 PL rastlinného oleja
1 PL tamarindovej omáčky
2 polievkové lyžice sójovej omáčky
2 polievkové lyžice rybacej omáčky
2 vajcia
1 čajová lyžička cukru
1 mrkva
1 limetka
hrsť nesolených arašidov

Postup prípravy:

Najprv namočte rezance do studenej vody na približne 30 minút. Vo woku nasucho opražte arašidy a dajte ich do misky vychladnúť. Potom ich nasekáme nadrobno.
Chilli a jarnú cibuľku nakrájajte nadrobno. Mrkvu a pór nakrájajte na tenké pásiky. Mäso nakrájajte na malé kúsky. V miske rozšľahajte vajcia s trochou soli. V inej miske zmiešajte cukor a všetky tri omáčky.
Vo woku pomaly rozohrejte olej na vysokú teplotu. Do panvice vložte kuracie mäso a opečte ho do biela. Potom pridajte mrkvu, pór a chilli a minútu smažte dozlatista. Všetko odhrňte nabok, zalejte vajíčkom a nechajte napoly stuhnúť. Rezance scedíme a pridáme do woku. Premiešajte a restujte ďalšiu minútu. Prilejte pripravenú omáčku a restujte ďalších 30 sekúnd.
Podávajte s opraženými arašidmi, posypané jarnou cibuľkou a pokvapkané limetkovou šťavou.
TIP:
Na jednu panvicu pripravte maximálne 2 porcie.