Tekvica plnená mletým mäsom a šampiňónmi
Recept s mnohými možnosťami obmeny náplne.
Ingrediencie:
1 maslová tekvica
0,5 kg mletého mäsa - zmes
20 dkg žampónov
cesnak podľa chuti
1 červená cibuľa
pór
2 vajcia
červená paprika
15 dkg strúhaného syra
majoránka
čierne korenie, soľ
Postup prípravy:
1. Tekvicu umyte, rozkrojte na polovicu, vydlabte semienka a časť dužiny, aby ste mali miesto na náplň. Dužinu nakrájajte nadrobno a odložte bokom.
2. Mleté mäso vložte do misy, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájané šampiňóny, na kocky nakrájanú dužinu tekvice a červenú papriku, roztlačený cesnak. Rozšľahajte vajcia, pridajte polovicu nastrúhaného syra, majorán, osoľte, okoreňte a dôkladne premiešajte. Zmesou naplňte obe polovice tekvice.
3. Preneste na pekáč (tento je na to ideálny) a pečte v rúre pri 180 °C približne 1 hodinu. Desať minút pred dopečením posypte zvyšnou polovicou syra a zapečte.
4. Podávajte s varenými zemiakmi alebo bagetou. Alebo len tak.