Tekvica plnená mletým mäsom a šampiňónmi

Recept s mnohými možnosťami obmeny náplne.

Ingrediencie:

1 maslová tekvica

0,5 kg mletého mäsa - zmes

20 dkg žampónov

cesnak podľa chuti

1 červená cibuľa

pór

2 vajcia

červená paprika

15 dkg strúhaného syra

majoránka

čierne korenie, soľ

Postup prípravy:

 1. Tekvicu umyte, rozkrojte na polovicu, vydlabte semienka a časť dužiny, aby ste mali miesto na náplň. Dužinu nakrájajte nadrobno a odložte bokom.

2. Mleté mäso vložte do misy, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájané šampiňóny, na kocky nakrájanú dužinu tekvice a červenú papriku, roztlačený cesnak. Rozšľahajte vajcia, pridajte polovicu nastrúhaného syra, majorán, osoľte, okoreňte a dôkladne premiešajte. Zmesou naplňte obe polovice tekvice.

3. Preneste na pekáč (tento je na to ideálny) a pečte v rúre pri 180 °C približne 1 hodinu. Desať minút pred dopečením posypte zvyšnou polovicou syra a zapečte.

4. Podávajte s varenými zemiakmi alebo bagetou. Alebo len tak.