Teľacie na hríboch (Dánsko)
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia: 15 minút
Suroviny pre 4 osoby:
400g tenkých teľacích plátkov
400g hríbov, očistených a nakrájaných na tenké plátky
50g masla
40 g hladkej múky
1 strúčik cesnaku
1 lyžica olivového oleja
3 vetvičky tymianu, lístky
1 vetvička rozmarínu, nasekaná
Postup:
Teľacie plátky naklepeme paličkou na mäso, okoreníme a osolíme, a ľahko poprášime hladkou múkou z obidvoch strán.
Plátky oklepte, aby sa odstránil prebytok múky.
Rozpusťte 25 g masla na stredne rozohriatej panvici a pridajte 1 lyžicu olivového oleja.
Potom opečte plátky mäsa na každej strane asi 3 minúty. Až budú zlatisté, vyberte ich a nechajte odpočívať na zahriatom tanieri.
Stiahnite ohrev panvice na stredné hodnoty a rozpusťte zvyšné maslo. Pridajte naraz nakrájané hríby, celý strúžik cesnaku a rozmarín. Zakryte panvicu pokrievkou a varte po dobu troch minút.
Teraz na panvicu vráťte plátky mäsa s lístkami tymianu a stiahnite ohrev na nízku teplotu. Varte po dobu jednej minúty.
Ochutnajte, dochuťte soľou a čiernym korením a ihneď podávajte.