Trhané mäso
SUROVINY:
1,5 kg bravčovej krkovičky
Na marinádu:
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 polievková lyžica jablčného octu
- 1 polievková lyžica worcesteru
- 1 PL sójovej omáčky
- 2 lyžičky soli
- 3 čajové lyžičky údenej papriky
- 1 čajová lyžička mletého korenia
- chilli podľa chuti
- 1/4 šálky oleja
Postup:
Do misky rozdrvte cesnak, pridajte všetky ostatné prísady na marinádu a dôkladne premiešajte. Mäso môžete zviazať povrázkom, aby bolo ešte šťavnatejšie.
Mäso natrite marinádou zo všetkých strán a uložte do chladničky do druhého dňa. Mäso pečte pri teplote 160 stupňov približne 5 hodín, pričom z času na čas skontrolujte, či mäso nezhnedlo, a v prípade potreby ho podlejte trochou vody alebo vývaru. Vždy pečte pod pokrievkou, kým sa mäso nerozpadne, potom ho roztrhajte dvomi vidličkami alebo špeciálnym pazurom na trhanie mäsa.
Podávajte podľa chuti s kašou, v hamburgerovej žemli, v tortille, so zeleninou. Pridajte napríklad BBQ omáčku, ktorá je s natrhaným mäsom vynikajúca.