Trhané mäso

SUROVINY:

1,5 kg bravčovej krkovičky

Na marinádu:

  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 polievková lyžica jablčného octu
  • 1 polievková lyžica worcesteru
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 2 lyžičky soli
  • 3 čajové lyžičky údenej papriky
  • 1 čajová lyžička mletého korenia
  • chilli podľa chuti
  • 1/4 šálky oleja

Postup:

Do misky rozdrvte cesnak, pridajte všetky ostatné prísady na marinádu a dôkladne premiešajte. Mäso môžete zviazať povrázkom, aby bolo ešte šťavnatejšie.

Mäso natrite marinádou zo všetkých strán a uložte do chladničky do druhého dňa.  Mäso pečte pri teplote 160 stupňov približne 5 hodín, pričom z času na čas skontrolujte, či mäso nezhnedlo, a v prípade potreby ho podlejte trochou vody alebo vývaru. Vždy pečte pod pokrievkou, kým sa mäso nerozpadne, potom ho roztrhajte dvomi vidličkami alebo špeciálnym pazurom na trhanie mäsa.

Podávajte podľa chuti s kašou, v hamburgerovej žemli, v tortille, so zeleninou. Pridajte napríklad BBQ omáčku, ktorá je s natrhaným mäsom vynikajúca.