Zemiaková polievka s hríbmi

Tradičná zemiaková polievka s hríbmi

Doba prípravy: 45 minút
Porcie pre 4 - 5 osôb.

Ingrediencie:

cca 400 g zemiakov
čerstvé hríby
cca 1 liter hovädzieho alebo kuracieho vývaru 
2 stredné žlté cibule
75 g maslo
50 g hladká múka
koreňová zelenina: (1 petržlen, 1/2 zeleru, 2 mrkvy)
3 - 4 strúčiky cesnaku
korenie: mleté čierne korenie, drvená rasca, petržlen, majoránka, soľ

Postup:

1. Nakrájajte zemiaky, zeleninu a cibuľu na rovnako veľké kúsky (kocky).
2. Vo veľkom hrnci si rozohrejte maslo, pridajte nakrájanú koreňovú zeleninu a začnite restovať. Potom pridajte nakrájané hríby a pokračujte v restovaní, kým všetko nebude skoro dozlatista. Vtedy pridajte cibuľu. Opečte dozlatista, pridajte drvenú rascu, potom múku a zasmažte. 
3. Zápražku premiešajte, pridajte soľ a korenie, dolejte vývarom. Všetko priveďte do varu.
4. Pridajte zemiaky a varte asi 15 minút.
5. Pridajte očistené a nakrájané hríby, cesnak a varte až kým nebude všetko mäkké.
6. Pred podávaním dochuťte majoránkom, petržlenom, soľou a čiernym korením.  

Ihneď podávajte.