Panvice na indukciu - Keramická vrstva

Indukčné varenie a riad na indukciu

Medzi výhody indukčného varenia patrí veľmi rýchly ohrev, lepšia účinnosť prenosu tepla, rovnomernosť ohrevu a lepšia kontrola ohrevu.
Indukčné variče sa také oveľa ľahšie čistia, pretože ich povrch je plochý a hladký.
Navyše jedlo sa na povrchu variča nepripaľujú, nebola jeho povrch je takmer studený. Vďaka tomu je také varenie na indukciu bezpečnejšie napr. v rodinách s deťmi.

Za nevýhodu sa označuje nutnosť použiť riad vyrobený z magnetických materiálov.
Pritom riad vyrobený z medi či hliníkových zliatin má oveľa lepšie tepelné vlastnosti než riad vyrobené z ocele.
Preto sa riad na indukciu vyrába Najčastejšie sa "sendvičovým" dnom tvoreným vrstvami nerezovej ocele, medzi ktoré je vložená doska z bežnej ocele. Prípadne sa kombinuje oceľ a hliník.

V našej ponuke nájdete iba výrobky európskych overenej výrobcom s dlhou tradíciou Scanpan (Dánsko) či Ballarini (Taliansko), ktorí majú technológiu výroby výborne zvládnutú.

Takto vám môžeme garantovať, že budete variť úsporne, bezpečne a s radosťou.

Na indukčné varenie môžete použiť znášať ponuky také smaltovaný riad Metalac a tlakové hrnce Barazzoni.