Tlakové hrnce od európskych výrobcov - Typ nádoby - Tlakový hrniec
S tlakovým hrncom uvaríte lacnejšie a rýchlejšie. Tento hrubostenný hrniec totiž umožňuje variť za vyššieho tlaku, než je bežný atmosférický a vďaka tomuto vyššiemu tlaku potom dosiahne vyššie teploty varenia. Konkrétne v číslach to znamená, že pri vyššom tlaku sa jedlo varí zhruba pri 120 °C, pritom teplota varu vody za normálneho tlaku je 100 °C. Vďaka vyššej teplote sa jedlo v tlakovom hrnci uvarí rýchlejšie než v bežnom hrnci, uchová si viacej vitamínov, je šťavnatejšie a zachová si aróma.
A hlavne vďaka rýchlejšiemu vareniu usporíte čas a výdavky za elektrinu. Tu nájdete návod na prácu s tlakovým hrncom.
V našej ponuke nájdete tlakové hrnce s objemom od 3,2 do 12 litrov od európskych spoločností Barazzoni, Magefesa a Fagor, pre ktoré máme potrebné náhradné diely - prevádzkové alebo bezpečnostné ventily a tesnenia.
FAGOR DUO tlakový hrniec 7,5lt
FAGOR DUO tlakový hrniec 6lt
FAGOR DUO tlakový hrniec 4lt
BONITA tlakový hrniec 3,5l 18cm
Tlakový hrniec 5l 22cm
BONITA tlakový hrniec 7l 22cm
VAPOMANIA tlakový hrniec 9lt 22cm
VAPOMANIA tlakový hrniec 12lt priemer 26cm
Poradca
Ako variť v tlakovom hrnci?
V článku sa dozviete, na čo nezabudnúť pri používaní tlakového hrnca.
Tlakové hrnce - otázky a odpovede
Tlakový hrniec je v súčasnosti základným kuchynským vybavením. Hlavnými dôvodmi, prečo si zaobstarať tlakový hrniec, sú príprava jedla v kratšom čase, zdravé stravovanie a úspora peňazí za energiu. Varenie v ňom je jednoduché, stačí dodržiavať určité pokyny.
Pripravili sme pre Vás odpovedi na Vaše najčastejšie otázky.